BiH
0

Radikali RS-a: Dodik kao premijer ne treba davati uvredljive izjave

FENA
Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske (SRSRS) Milanko Mihajlica kritizirao je danas premijera RS-a Milorada Dodika da je u svojim nastupima tokom kampanje za predsjedničke izbore u Srbiji uvredljivo govorio o radikalima, dovodeći pritom u pitanje saradnju vlasti RS-a i Srbije ukoliko pobijedi kanditat SRS-a Tomislav Nikolić.

Mihajlica je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da Dodiku niko ne spori pravo da kao lideru SNSD-a podržava ili simpatiše određenu političku opciju, ali ne i da kao predsjednik Vlade daje takve izjave, jer je to miješanje u unutrašnje stvari Srbije.

On je mišljenja da uvijek i svugdje treba poštovati volju naroda i da, bez obzira na to ko u Srbiji bude izabran za predsjednika, vlasti RS i BiH treba da nastave dobru saradnju sa Srbijom u interesu svih građana obiju zemalja.

Govoreći o sve češćim zahtjevima stranaka za promjenu stope PDV-a, lider radikala RS-a je kazao da vlasti u RS-u i BiH treba da pređu s riječi na djela i priču o uvođenju diferencirane stope PDV-a provedu u parlamentarnoj proceduri.

Kada su u pitanju ustavne promjene, iznio je stav da u BiH ne postoji politička volja ni saglasnost za ustavnim promjenama, što pokazuju suprotni stavovi političkih predstavnika konstitutivnih naroda o tom pitanju.