BiH
0

Računar za učenike koji vole “Učilicu”

Sarajevo-x.com
Trgovina tehničkom robom “Tehnomedia” iz Posušja donirala je računar Osnovnoj školi “Ruđer Bošković” iz Gruda. Naime, ova škola ima najbolji plasman interaktivnog medija “Učilica”, koja se oko dvije godine emituje na državnoj televiziji BHT1.

Gotovo da i nema učenika u ovoj školi da nema software “Učilice”, a koji, prema riječima ravnateljice škole Ane Kordić, uveliko pomaže u njihovom obrazovanju.

  • “Učilica” je zaista izvrstan software uz pomoć kojeg naši učenici uz zabavu lako savladavaju nastavna gradiva. Prema nekim anketama naša škola je najopremljenija ovim softwareom I gotovo da nema učenika u našoj školi koji ne posjeduje CD “Učilice”. Zahvalila bih se “Tehnimediji” koja je prepoznala našu aktivnost I koja nas je obradovala ovim vrijednim poklonom”, kazala je ravnateljica Kordić.

Ineraktivni mediji “Učilica” je hrvatski izvorni software koji, na najbolji i najlakši način, djeci kroz razne sadržaje u nazivu “Igrom do znanja”, pomaže u učenju. Ovaj program je nositelj mnogih priznanja vezanih za obrazovanje I školstvo I veoma je popularan u Bosni I Hercegovini.