{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Putuj kroz Evropu sa "Plamenom mira"

22.7.2014. u 14:50
5
1
Putuj kroz Evropu sa "Plamenom mira"
5
Da je Evropu moguće proputovati uz veoma skroman budžet i uz to promovisati vrijedne ideje povezivanja mladih i jačanja mira, pokazuje inicijativa Ahenske mreže za humanitarnu pomoć i interkulturalni mirovni rad koja u periodu od 28. jula do 21. septembra organizuje mirovni maraton kroz 12 evropskih zemalja.
Maraton, koji će započeti u Sarajevu na dan kada je započeo Prvi svjetski rat, potaknut je željom da se upravo na 100. godišnjicu od njegovog početka izgradi most koji povezuje zemlje Balkana, u kojima se dogodio posljednji rat na evropskom tlu, i zemlje Zapadne Evrope, u kojima su granice među državama srušene prije mnogo godina.

U mirovnu inicijativu pod nazivom "Plamen mira" uključilo se i Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" čiji će volonteri u narednim danima na ulicama Sarajeva prikupljati prijave za učešće u maratonu. Prijave su moguće putem web-stranice i iz drugih gradova naše zemlje.

Uz dnevnu pristupninu od svega 1 KM, maratonci će trčati 10 kilometara dnevno u etapi maratona koju izaberu, a cijelim putem pratit će ih 3 minibusa, hrana i osvježenje. Posljednji dan za prijavu učešća je 27. juli, kada će prigodnim večernjim nastupom na trgu djece Sarajeva ova grupa mirovno-sportskih entuzijasta najaviti početak maratona. Pozivamo maratonce da požure sa prijavom jer je broj mjesta ograničen, navode iz Udruženja

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: