BiH
113

Putnik iz aviona Turkish Airlinesa za Klix.ba: Ušli smo u državu, vojska odana vladi preuzima kontrolu

Klix.ba
Foto: Čitatljelj/Klix.ba
Foto: Čitatljelj/Klix.ba
Bh. državljanin i putnik aviona kompanije Turkish Airlines, koji je večeras sletio u Istanbul iz Sarajeva, u izjavi za portal Klix.ba je opisao trenutnu situaciju na aerodromu Ataturk.

Putnik čije je ime poznato redakciji nalazi se u Istanbulu sa svojom porodicom i ostalim putnicima. Nakon dužeg zadržavanja u avionu, svi putnici su upućeni na terminal aerodroma Ataturk.

"Vojska je zauzela aerodrom, pored mene je prošla velika grupa vojnika. Pripadnici vojske su na pasoškoj kontroli i ne puštaju nas da prođemo, ima problema, jer ih neki ljudi napadaju. Što se tiče putnika iz našeg aviona, svi su dobro", izjavio je bh. državljanin iz Istanbula.

Dva sata kasnije je potvrdio da su putnici ušli u državu.

"Ušli smo u državu, i dalje je sve uredu. Vojska i policija odana vladi preuzimaju kontrolu", riječi su našeg sagovornika.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nemaju nikakvih informacija osim da je avion sletio, a više detalja će biti poznato sutra.

Podsjetimo, državni udar u Turskoj izvršen je večeras, Dio turske vojske je blokirao mostove i saobraćajnice, tenkovi su na ulicama, a helikopteri i avioni nadlijeću veće gradove. Predsjednik Recep Tayyip Erdogan se javio putem videolinka te je zaprijetio vojsci koja je izašla na ulice.