|

Putnici za Strasbourg Ivanić, Hadžiahmetović i Marković

Putnici za Strasbourg Ivanić, Hadžiahmetović i Marković
0
F
FENA
21.1.2011. u 12:33
0
komentara
0

dijeljenja
Putnici za Strasbourg Ivanić, Hadžiahmetović i Marković Vijeće Evrope: Brojne teme
Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope koju čine Mladen Ivanić, Azra Hadžiahmetović i Milica Marković sudjelovat će na prvom dijelu redovnog zasjedanja PS Vijeća Evrope u Strasbourgu od 24. do 28. januara, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.
Prisutnima će se, u svojstvu predsjedavajućeg Komiteta ministara Vijeća Evrope, obratiti ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu, ministrica vanjskih poslova Republike Francuske Michele Alliot-Marie, generalni sekretar Vijeća Evrope Thorbjorn Jagland i Arne Konig, predsjednica Evropskog saveza novinara.

Predviđeno je da se sudionicima skupa obrate i predsjednik Republike Turske Abdulah Gul, predsjednik Republike Srbije Boris Tadić, predsjednik Republike Rumunije Traian Basescu i premijer Republike Albanije Sali Berisha.

Zaštita novinarskih izvora, nehumano postupanje s ljudima i trgovina ljudskim organima na Kosovu, praćenje reforme Vijeća Evrope, zaštita svjedoka kao temelj za pravdu i pomirenje na Balkanu i obaveza zemalja članica VE da sarađuju u procesuiranju ratnih zločina, samo su neke od najavljenih tema prvog dijela redovnog zasjedanja PS Vijeća Evrope, kojem će prisustvovati i delegacija PSBiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.