Gužve na granicama
101

Putnici se žale da više od dva sata čekaju na ulaz u BiH na GP Doljani

D. Be.
Ulaz u BiH na GP Doljani
Ulaz u BiH na GP Doljani
Zbog pojačanog prometa iz svih pravaca BiH prema jugu zemlje odnosno moru tokom vikenda zabilježene su velike gužve na graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske.

U večernjim satima u nedjelju pojačan je promet na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Izačić.

Iako iz BIHAMK-a obavještavaju da na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, nekoliko čitatelja portala Klix.ba požalilo se da više od dva sata čekaju da uđu na teritoriju naše zemlje preko GP Doljani.

Izlaz iz BiH na GP Bosanski Brod
Izlaz iz BiH na GP Bosanski Brod

"Ovo je iživljavanje. Mnogi od putnika u automobilima imaju malu djecu, a nemamo hrane i vode. Čekamo već dva i po sata, sramota", kazao nam je gospodin koji je pozvao našu redakciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izlaz iz BiH na GP Bosanska Gradiška
Izlaz iz BiH na GP Bosanska Gradiška

Zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih lokalnih padavina, vozači se pozivaju na pojačan oprez. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.