Drugi slučaj
207

Putnici Ryanaira umjesto u Banju Luku sletjeli u Zadar: Magla, kvar ili zabuna?

Klix.ba
Foto: EPA/Ilustracija
Foto: EPA/Ilustracija
Putnici aviona kompanije Ryanair koji je letio iz Memmingena prema Banjoj Luci bili su neugodno iznenađeni kada su u subotu navečer sletjeli u Zadar.

Porodice i prijatelji putnika iz Ryanairovog aviona su čekali avion koji je trebao sletjeti na aerodrom u Banjoj Luci u 19:25, ali ga nisu dočekali. Portal Buka.com prenosi da službenici banjalučkog aerodroma petnaestak minuta uopće nisu znali gdje se avion nalazi, a muškarac koji je čekao svoje prijatelje je kazao da mu je rečeno da je avion sletio u Zadar zbog magle u Laktašima jer je u ovom gradu navodno baza Ryanaira.

Jedan od putnika je pozvao aerodrom u Njemačkoj te mu je rečeno da je avion sletio u Banju Luku, ali nakon što je on kazao da je avion u Zadru, veza je prekinuta. Nakon nekoliko minuta je putnik dobio poziv s aerodroma te mu je rečeno da je avion sletio u Zadar zbog kvara na mašini te da je upravo taj aerodrom bio najbliži. Ipak, bliži aerodrom je onaj koji se nalazi u Zagrebu. Navodno, postoji mogućnost i da se pilot "zbunio".

Putnicima je rečeno da mogu koristiti taksi do Banje Luke uz naknadu od 100 eura ili da sačekaju da Ryanair organizuje prevoz autobusima.

Ovo je drugi slučaj preusmjeravanja aviona Ryanaira prema Zadru na ovoj liniji.