BiH
0

Putnici ne moraju na taksi: Otvorena autobuska linija Aerodrom - Bentbaša

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kompanija Centrotrans prošle je sedmice u promet pustila liniju Aerodrom – Bentbaša prilagođenu redu letenja, odnosno dolasku i odlasku putnika.

Kako je iz Centrotransa potvrđeno za Klix.ba, linija je aktivirana zbog velikog broja zahtjeva i upita građana i turista, a u saradnji s Međunaordnim aerodromom Sarajevo. Uspostavom linije povećana je povezanost sa centrom Sarajeva, ali i drugim dijelovima glavnog grada BiH, uključujući i Stari grad.

Cijena autobuske karte iznosi pet konvertibilnih maraka, a u ponudi je i mogućnost kupovine povratne autobuske karte po cijeni od osam konvertibilnih maraka.

"S obzirom na to da je u pitanju novija linija te da putnici još uvijek nisu u potpunosti upoznati o ovome, očekujemo da će linija Aerodrom – Bentbaša tek u narednom periodu raditi u punom kapacitetu", rečeno je iz Centrotransa.

Ipak, treba napomenuti kako ovo nije prvo uspostavljanje linije između aerodroma i centra grada te da u ranijim pokušajima ova izuzetno potrebna relacija nije trajala dugo.

Putnici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo su inače gotovo primorani koristiti taksi prevoz, a vozači po pravilu naplaćuju kilometre po neregularnoj tarifi. Putovanje s aerodroma u bliže dijelove grada poput Dobrinje 1 košta čak 10 konvertibilnih maraka, dok do centra grada račun, kojeg zvanično nema, može dostići i 30 konvertibilnih maraka.