Neugodno iznenađenje
365

Putnici iz Sarajeva platili usluge prijevoza novim vozom, a odvezeni starim po istoj cijeni

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Putnici koji su u petak 1. marta platili usluge prijevoza talgo vozom na relaciji Sarajevo - Bihać, sa Željezničke stanice u glavnom gradu BiH su odvezeni starim i prljavim vozom.

Željeznice Federacije BiH su, kako su nam čitatelji kazali, bez prethodne najave na prodajnom mjestu i internetskoj stranici u promet pustili voz starije tipe, zbog čega su se putnici požalili da im je rezervacija sjedišta naplaćena za uslugu koja ne odgovara cijeni.

Putnici su najveću zamjerku imali na nečistoću sjedišta i kabina, odnosno prašinu, ali i na nečistoću voza u cijelosti.

Jedan od putnika, koji je uslugu prijevoza iz Sarajeva do Banje Luke u jednom pravcu platio 26,10 KM, okarakterisao je potez Željeznica FBiH kao prevaru.

"Često putujem na relaciji Sarajevo - Banja Luka. Opet su nas prevarili. Kupiš kartu za Talgo, a oni pošalju ovaj prljavi voz", kazao je čitatelj portala Klix.ba koji je izrazio želju da ne navodimo njegovo ime i prezime.

Kako saznajemo u Željeznicama FBiH, iste cijene usluga su za putovanje talgo vozom i takozvanim elektromotornim.

Podsjećamo, više putnika se 23. februara putujući na relaciji Sarajevo - Bihać požalilo da su neugodno iznenađeni kada ih je na stanici dočekao stari voz, umjesto onog za kojeg je plaćena usluga prijevoza.

Željeznice FBiH obavijestile su na početku godine putnike da je 9. januara 2019. godine ponovo uspostavljen redovan željeznički putnički saobraćaj na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo i Sarajevo-Banja Luka- Sarajevo.