Upozorenje vozačima
12

Put Prozor - Tomislavgrad zatvoren za saobraćaj zbog jakog vjetra i snježnih nanosa

FENA
Foto: Rama-Prozor.info
Foto: Rama-Prozor.info
Regionalni put Prozor - Tomislavgrad je zbog jakog vjetra i snježnih nanosa zatvoren za saobraćaj. Jutros od 1:30 sati za sve kategorije vozila otvoren je magistralni put Glamoč - Mlinište, dok na putu Kupres - Šuica - Livno za sada mogu saobraćati samo putnička vozila.

Zbog zaostalog teretnog vozila na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina (Banj Brdo) saobraća se otežano jednom trakom.

Za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo - Tuzla (Nišići i Karaula), Glamoč - Mlinište, Trnovo - Dobro Polje (Rogoj) i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), kao i na širem području Romanije.

Ugaženog snijega ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne pa se vozači na tim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju. Upozorava se na jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5:00 do 21:00 saobraća se dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5:00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave saobraćanja vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.