Saobraćaj normalizovan
108

Put od Mostara do Jablanice očišćen, kamioni i autobusi parkirani pored ceste

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipa portala Klix.ba koja se jutros iz Mostara zaputila prema Jablanici stigla je bez većih problema, a stanje na magistralnom putu M-17 Mostar - Sarajevo nakon sinoćnje alarmantne situacije, jutros je zadovoljavajuće.

Vozila se od Mostara do Jablanice kreću bez zastoja, a na izlazu iz Mostara i prema Salakovcu primjetan je veliki broj kamiona i autobusa koji su i dalje parkirani pored ceste.

Na nekim mjestima na cesti od Mostara do Jablanice primjetni su i snježni nanosi iz razloga što mašine za čišćenje nisu mogle prići zbog vozila koja se nalaze na cesti ili pored nje.

Brojni putnici koji su jučerašnji dan proveli u automobilima na ovom magistralnom putu jutro su dočekali u jablaničkim hotelima i drugim smještajnim kapacitetima oko ovog grada.

U Jablanici je glavna saobraćajnica očišćena i njom se saobraćaj odvija normalno, dok je u sporednim ulicama primjetan snijeg na cesti.

"Zna se da su za to nadležni Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Ceste Federacije BiH", rekao je za Klix.ba načelnik Općine Jablanica Salem Dedić komentarišući sinoćnju situaciju na putu.

U srijedu i četvrtak neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama u Jablanici.

U mjestu Donje Paprasko između Konjica i Jablanice jutros je oko 30 minuta bilo povremenih obustava saobraćaja, ali je promet vozila normalizovan.

Podsjetimo, jučer od 14 sati pa sve do poslijie ponoći u mjestu Donja Jablanica bile su kilometarske kolone motornih vozila zbog snijega na putu. Za vrijeme čekanja na normalizaciju saobraćaja sinoć je preminuo stariji muškarac D. K. (73) iz Nevesinja.