{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pusti i ugroženi domovi: Mještani Kule i danas strahuju od klizišta

30.6.2014. u 07:54
4
5
Pusti i ugroženi domovi: Mještani Kule i danas strahuju od klizišta
4
Poplave koje su pogodile našu zemlju sredinom maja, pokrenule su i brojna klizišta, a jedno od većih zabilježeno je i u mjestu Kula na području Babina u blizini Zenice.
Više od mjesec dana mašine su raščišćavale put, a radnici su radili na kanalisanju voda, kako ne bi nastala veća šteta. U klizištu koje je pogodilo ovo selu, srušena je jedna kuća, a više domaćinstava je i danas ugroženo, te se zbog toga mještani ne namjeravaju vratiti.

Putna komunikacija Zenica - Babino više od dvije sedmice se odvijala alternativnim pravcem, a danas se radi na raščišćavanju putnih prilaza kućama koje se nalaze u podnožju klizišta.

Ekipa Klix.ba nije zatekla nikoga od mještana u domovima područja pogođenog klizištem, a u razgovoru sa radnicima koji rade na raščišćavanju puta, saznali smo da još uvijek klizište nije u potpunosti sanirano, te da sa novim kišama prijete i mogući novi odroni.

Proteklih dana zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine u federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević potpisao je sa načelnicima općina Vareš, Zenica i Čelić ugovore o dodjeli sredstava namijenjenih hitnoj sanaciji klizišta, tako će svaka od tri općine sa kojima su potpisani ugovori dobiti po 441.333 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: