|

Pušteni u rad semafori na raskrsnici Urijan Dedina - Put Mladih Muslimana

Pušteni u rad semafori na raskrsnici Urijan Dedina - Put Mladih Muslimana
0
Klix.ba
5.12.2012. u 11:33
3
komentara
0

dijeljenja
Pušteni u rad semafori na raskrsnici Urijan Dedina - Put Mladih Muslimana
Novi semafori na veoma prometnoj raskrsnici ulica Urijan Dedina i Put Mladih Muslimana pušteni su u rad 4. decembra 2012. godine.
Projekt semaforizacije te raskrsnice je finansirala Općina Centar sa 55.000 KM. Izvođač radova je firma "Step", a nadzor je povjeren "Energoinvestu" d.d. Postavljanje semafora završeno je krajem augusta ove godine, ali da bi bili u funkciji čekala se saglasnost JP "Elektroprivreda BiH" za njihovo priključenje na gradsku elektromrežu.

Postavljena su četiri semafora za motorna vozila i pješake, od kojih su dva na obje strane Urijan Dedine ulice i dva na tranzitu, te jedan konzolni stub sa semaforom za motorna vozila, također na tranzitu. Prije rata su postojali na obje saobraćajnice semafori koji su tokom rata uništeni.

Inicijativu za ponovnu semaforizaciju pomenute raskrsnice pokrenuo je Savjet Mjesne zajednice "Soukbunar" na zahtjev lokalnog stanovništva. Postavljanje semafora je izuzetno značajno, posebno za djecu koja na putu do škole moraju preći ulicu na pješačkom prelazu smještenom na krivini saobraćajnice. Semafori će biti od velike pomoći i vozačima prilikom uključenja iz Urijan Dedine ulice na tranzit.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...