BiH
0

Puštena u saobraćaj dionica autoputa Banjaluka - Gradiška

SRNA
Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
Dionica autoputa Banjaluka - Gradiška puštena je u saobraćaj od 18 sati, a vozači se upozoravaju da voze pažljivo jer se na dijelu nadvožnjaka "Zalužani" zbog radova saobraća jednom kolovoznom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ostalim putevima u RS vozila saobraćaju nesmetano, dok se na dionicama u usjecima vozači upozoravaju na mogući nailazak na sitnije odrone kamenja i zemlje po kolovozu.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Šepak - Karakaj, Tišča - Luke, Gacko - Foča, Višegrad - Vardište, Rogatica - Sastavci - Ustiprača i Kopači - Ustiprača.

Na dionici Rogatica - Borike u toku je sanacija kolovoza, uz povremene petnaestominutne obustave, dok se na pravcu Ukrina - Gornja Vijaka na mjestu klizišta saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na dionici lokalnog puta Dubrava Stara - Vijačani Gornji, zabranjen je saobraćaj za vozila koja prekoračuju opterećenje od šest tona po osovini.

Na Graničnom prelazu Bosanski Brod, na izlazu iz BiH, čeka se oko pola sata, dok na ostalim graničnim prelazima čekanja nisu duža od 15 minuta.