|

Puštena u rad javna LED rasvjeta na ulazu u Vogošću

Puštena u rad javna LED rasvjeta na ulazu u Vogošću
17
A. P.
4.11.2019. u 18:40
26
komentara
17

dijeljenja
Puštena u rad javna LED rasvjeta na ulazu u Vogošću
Na potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe u dužini od 1.200 metara postavljeno je 26 atestiranih metalnih stubova visokih devet metara, na kojima su postavljene 44 LED svjetiljke sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.
Radi se o trećoj fazi izgradnje javne rasvjete uz Magistralni put M-18.

Puštena u rad javna led rasvjeta na ulazu u Vogošću

Puštena u rad javna led rasvjeta na ulazu u VogošćuNa potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe u dužini od 1.200 metara postavljeno je 26 atestiranih metalnih stubova visokih devet metara, na kojima su postavljene 44 led svjetiljke sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.Radi se o trećoj fazi izgradnje javne rasvjete uz Magistralni put M-18. Vrijednost projekta iznosi 107.234,15, od čega je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić izdvojilo 100.000 KM, a ostatak Općina Vogošća. Halid BešlićMinistar je izrazio zadovoljstvo načinom na koji je realizovan ovaj projekat i najavio podršku Ministarstva i budućim projektima na području općine Vogošća. Načelnik Edin Smajić najavio je i da će vrlo brzo biti nastavljeni radovi na ovom projektu kako bi se osvijetlo i potez od Vogošćanske petlje do Poturovića i tako osvjetlila cijela trasa puta od Semizovca do Vogošće. Nadzor je vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a izvođač radova bila je firma „SES“ d.o.o. Sarajevo.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Monday, November 4, 2019


Vrijednost projekta iznosi 107.234,15 KM, od čega je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS izdvojilo 100.000 KM, a Općina Vogošća ostatak, saopćila je Vlada KS.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...