Povećanje kvalitete
58

Puštena u rad besplatna mobilna aplikacija "mojCENTAR"

Klix.ba
Tokom proteklih nekoliko dana puštena je u rad besplatna mobilna aplikacija "mojCENTAR", a u cilju održavanja i povećanja kvaliteta korištenja javnih gradskih površina i infrastrukture Općine Centar Sarajevo.

Besplatna mobilna aplikacija na jednostavan i brz način omogućava svim stanovnicima i posjetiteljima ove lokalne zajednice da Općini Centar Sarajevo prijave nepravilnosti koje je potrebno sanirati, kao što su komunalni, stambeni, socijalni problemi, sigurnost građana, ali i da upute pohvale, odnosno kritike.

Osim opisa, uz svaku prijavu građani također mogu priložiti i neophodne fotografije kao i odabrati tačnu lokaciju na interaktivnoj mapi.

Sve podnesene prijave prosljeđuju se nadležnoj službi Općine Centar koja putem aplikacije odgovara na upit. Ukoliko građani žele o stanju prijave biti obaviješteni drugim kanalima osim aplikacije, mogu u aplikaciju unijeti svoje kontakt podatke (e-mail i telefon).

Preuzimanje mobilne aplikacije moguće je na web stranici Općine Centar: http://www.centar.ba/stranica/moj-centar ili putem aplikacije Trgovina Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.segvic.reportcenter