{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Pušten u rad videonadzor na javnim površinama

S
25.2.2011. u 16:05
0
13
Pušten u rad videonadzor na javnim površinama
0
Pušten u rad videonadzor na javnim površinama
U prostorijama Policijske uprave Novi Grad danas su puštena u rad dva sistema za video nadzor na javnim površinama u općinama Novo Sarajevo i Novi Grad.
Kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović, radi se o projektu koji je Grad Sarajevo pokrenuo 2009. godine u saradnji sa policijskim upravama s ciljem poduzimanja preventivnih mjera i radnji na sprečavanju činjenja krivičnih djela i najtežih oblika narušavanja javnog reda i mira, te efikasnijeg rada policijskih službenika na rasvjetljavanju tih djela i korištenja video snimaka u procesu dokazivanja određenih inkriminiranih radnji.


Policijske uprave Novo Sarajevo i Novi Grad definirale su 26 lokacija za postavljanje video nadzora. Ovim je završena I faza projekta, instalirana su 2 nadzorna centra koja se nalaze u policijskim upravama Novo Sarajevo i Novi Grad, postavljena 2 bežična sistema i postavljene su nadzorne kamere na 5 lokacija i to: Trg ZAVNOBIH-a, ulica Zagrebačka, Trg Heroja, ulica Put mladih muslimana, te zgrada Općine Novo Sarajevo.

Policijski komesar Kantona Sarajevo Vahid Ćosić zahvalio je Gradskoj upravi i gradskim općinama na ovoj značajnoj donaciji koja će, kako je rekao, mnogo pomoći policijskim službenicima u njihovom preventivnom i operativnom radu.

Ukupna vrijednost ovo projekta iznosi 368.594,99KM. Vrijednost radova u I fazi iznosi 198.137,21 KM. U budžetu Grada Sarajeva za 2011.godinu osigurana su sredstva za II fazu projekta.

Početkom aprila ove godine trebala bi započeti i druga faza projekta koja podrazumijeva postavljanje nadzornih kamera na ostalim lokacijama i to: Spomen park "Vraca", prevoj Vraca, zatim ulice: Grbavička, Vilsonovo šetalište, E. Šehovića, Velešići, Dž. Bijedića, zgrada Općine Novi Grad, Trg nezavisnosti, Trg nezavisnosti – Centar za razvoj biznisa, dvorana na Mojmilu, Teheranski trg 11, MZ Saraj Polje, Lukavička cesta, Dobrinja 1, Plavi Put, MZ Dobrinja A i B, Bulevar branilaca Dobrinje, Bulevar branilaca Dobrinje - sportska dvorana, Otoka, OŠ Buća Potok, Dom zdravlja Buća Potok.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: