{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pušten u funkciju novoizgrađeni most u novogradskom naselju Halilovići

Klix.ba
13.6.2018. u 18:38
189
38
Pušten u funkciju novoizgrađeni most u novogradskom naselju Halilovići
189
Novoizgrađeni most iza Tržnog centra Heco u Halilovićima od danas je pušten u funkciju.
Njegovom izgradnjom otvoren je još jedan pravac prema Centru "Safet Zajko" i industrijskoj zoni Halilović, čime će biti poboljšana saobraćajna komunikacija u ovom dijelu Novog Grada koji je ranije bio odsječen od grada, jer stari drveni most nije bio adekvatan za korištenje.

Posebno je značajan za stanovnike koji tu žive, a koji su ranije imali dosta problema prilikom dolaska svojim kućama, kao i za privredne subjekte koji tu djeluju.

Završeni most zajedno su obišli ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji je kazao da se most može pustiti u funkciju nakon što su završena ispitivanja njegove nosivosti. Istakao je da su se njegovom izgradnjom stekli preduslovi da se ovaj dio općine razvija.
Most je izgrađen na daleko bolji i kvalitetniji način od starog, koji je bio kombinacija drvene i metalne konstrukcije, a koja je bila dotrajala i izvan upotrebe. Sada imamo betonski most koji je nešto visočiji od prethodnog zbog stogodišnjih voda čiji se nivo promijenio u međuvremenu, tako da ga svi građani od danas mogu koristiti.

Izgradnju mosta i regulaciju korita Miljacke u dužini od oko 400 metara zajednički su finansirali Općina i Ministarstvo privrede KS. Radovi na samom mostu koštali su oko 450.000 KM.

Novi arrmirano - betonski most sa dvije saobraćajne trake i pješačkim stazama moći će se koristiti i za teretni saobraćaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: