Ko čeka, taj i dočeka
19

Pušten dvosmjerni saobraćaj kroz tunel Vranduk kod Zenice

E. M.
Dvosmjerni saobraćaj u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 kod Zenice pušten je jutros u 5 sati i trajat će do 21 sat, a onda će do 00:30 ponovo biti na snazi jednosmjerni naizmjenični saobraćaj.

Radovi na kolovozu i prvoj fazi asfaltiranja završeni su jučer u toku dana, kako su i najavljivali iz Cesta Federacije Bosne i Hercegovine, a u narednim mjesecima radit će se na izgradnji dodatnog tunela, instalaciji opreme, gradnji pješačkih staza i radova na mostovima.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ekipa portala Klix.ba danas je obišla tunel kroz koji se odvija dvosmjerni saobraćaj, ali dosta sporije zbog šahtova i prijelaza s mostova u tunel koji još uvijek nisu nivelisani jer će do završetka svih radova biti postavljen još jedan sloj asfalta.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Saobraćaj će se odvijati dvosmjerno do 21 sat kada će na snagu stupiti jednosmjerni naizmjenični saobraćaj koji će trajati do 00:30 sati.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Totalna obustava saobraćaja nastavit će se i u narednim mjesecima od 00:30 do 5 sati ujutro kada će radnici obavljati poslove na instalaciji opreme, rasvjete, gradnje pješačkih staza i drugih zadataka.