{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puna podrška ustroju koncentracijske vlade u Brčkom

F
FENA
21.1.2009. u 13:10
0
0
Puna podrška ustroju koncentracijske vlade u Brčkom
0
Puna podrška ustroju koncentracijske vlade u Brčkom
Središnjica Stranke demokratske akcije (SDA) BiH dala je punu podršku SDA Brčko Distrikta za sudjelovanje u uspostavi koncentracijske vlade na području Distrikta BiH u kojoj će SDA imati značajnu ulogu.
"Želim reći da je u ovom trenutku možda i najbolje rješenje koje je predložio supervizor Raffi Gregorijan i tom rješenju dajemo podršku", izjavio je nakon jučerašnjeg susreta sa zastupnicima SDA u Brčkom generalni tajnik te stranke Amir Zukić.

On se sastao sa zastupnicima SDA u Skupštini Brčko Distritka BiH, Ahmetom Derviševićem i Esedom Kadrićem, a na sastanku se razgovaralo oko formiranje vlasti Brčko Distrikta i pripreme za kongres SDA koji će se održati polovinom ove godine.

Zastupnik u Skupštini Brčko Distrikta Ahmet Dervišević kazao je kako su generalnom tajniku SDA BiH predočili cjelokupnu situaciju oko uspostave izvršne vlasti Brčko Distrikta i prijedlog supervizora Gregorijana za uspostavu koncentracijske vlade .

"Mislimo da bi ta vlast osigurala stabilnost na području Distrikta, i da bi obvezala sve političke subjekte da aktivno sudjeluju u pozicioniranju Brčko Distrikta BiH u Ustav BiH što je za nas u ovom trenutku i najprječi cilj", kazao je Dervišević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: