Središnjica SD BiH
0

Puna podrška ustroju koncentracijske vlade u Brčkom

FENA
Središnjica Stranke demokratske akcije (SDA) BiH dala je punu podršku SDA Brčko Distrikta za sudjelovanje u uspostavi koncentracijske vlade na području Distrikta BiH u kojoj će SDA imati značajnu ulogu.

"Želim reći da je u ovom trenutku možda i najbolje rješenje koje je predložio supervizor Raffi Gregorijan i tom rješenju dajemo podršku", izjavio je nakon jučerašnjeg susreta sa zastupnicima SDA u Brčkom generalni tajnik te stranke Amir Zukić.

On se sastao sa zastupnicima SDA u Skupštini Brčko Distritka BiH, Ahmetom Derviševićem i Esedom Kadrićem, a na sastanku se razgovaralo oko formiranje vlasti Brčko Distrikta i pripreme za kongres SDA koji će se održati polovinom ove godine.

Zastupnik u Skupštini Brčko Distrikta Ahmet Dervišević kazao je kako su generalnom tajniku SDA BiH predočili cjelokupnu situaciju oko uspostave izvršne vlasti Brčko Distrikta i prijedlog supervizora Gregorijana za uspostavu koncentracijske vlade .

"Mislimo da bi ta vlast osigurala stabilnost na području Distrikta, i da bi obvezala sve političke subjekte da aktivno sudjeluju u pozicioniranju Brčko Distrikta BiH u Ustav BiH što je za nas u ovom trenutku i najprječi cilj", kazao je Dervišević.