{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puna podrška bh. dijaspore u Švicarskoj projektu bosanskih piramida

S
21.1.2008. u 13:51
0
0
Puna podrška bh. dijaspore u Švicarskoj projektu bosanskih piramida
0
Puna podrška bh. dijaspore u Švicarskoj projektu bosanskih piramida
Iseljenici iz Bosne i Hercegovine u Švicarskoj pružaju punu podršku projektu istraživanja prvih evropskih piramida u Visokom. To je jednodušna ocjena koju su osnivaču Fondacije Arheološki park: "Bosanska piramida Sunca” Semiru Osmanagiću poručili na nekoliko održanih prezentacija
U organizaciji Matice iseljenika Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Cirihu, u dvorani Politehničkog fakulteta, održana je javna prezentacija trogodišnjih istraživanja. Trosatno druženje je pružilo priliku za oko 140 prisutnih da saznaju iz prve ruke novosti o artifaktima otkrivenim u Bosanskoj dolini piramida. Među posjetiocima su bili Bosanci i Hercegovci te zainteresovani Švicarci.

Domaćin prezentacijama u Oberenfeldenu-Aarau (60 prisutnih), Churu-Graubinden (80 prisutnih) i St. Galenu (40 prisutnih) bila je Islamska zajednica BiH u Švicarskoj. Veci broj “bosanskih Švicaraca” je i lično obišao arheološke lokacije piramida u Visokom i sa oduševljenjem su pričali o svojim utiscima. Najavljene su turističke posjete i u novoj arheološkoj sezoni.

Osmanagić je bio gost i u austrijskom gradu Dornbirnu. Pred osam stotina Bosanaca i Hercegovaca, koji žive na tromeđi Austrije, Švicarske i Njemačke, on je govorio o bosanskim piramidama koje su, prema tvrdnjama vodećih egipatskih stručnjaka, najveće piramidalne strukture na svijetu. Prisutni su burnim aplauzom pozdravili takve afirmativne vijesti iz Bosne i Hercegovine.

Posjeta Osmanagića Švicarskoj dolazi nakon uspješnih prezentacija projekta u Crnoj Gori (Kotor, Podgorica, Tuzi), Srbiji (Novi Sad, Beograd), SAD i Kanadi, a nakon nje slijede dvomjesečna predavanja u BiH, Velikoj Britaniji, Norveškoj, Švedskoj, Austriji, Saudijskoj Arabiji i Egiptu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: