BiH
13

Puljić: Želim vam slogu, mir, dobro zdravlje i dobru saradnju

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na početku 2017. godine želim vam slogu, mir, dobro zdravlje i dobru saradnju te da se što prije uspostavi struktura normalne države kako bi narod bio zadovoljan njezinim radom poručio je danas tokom božićnog prijema u Sarajevu nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Također je istako da želi da se što prije donesu rješenja Ustava u BiH i izbornog zakona da bi pravda i pravednost bili jamstvo sigurnosti.

"Neka profunkcionira država u svim dimenzijama i vertikale i horizontale", poručio je kardinal Puljić.

Zahvalio je svima na izraženim lijepim željama i čestitkama te onima koji su učinili da slavlje Božića bude vidljivo i doživljeno.

"U slavlju Božića slavimo Boga koji se rodio kao dijete, da bi čovjeka približio Bogu, čovjeku samom i njegovim suputnicima na zemlji", zaključio je kardinal Puljić u obraćanju.

Prijemu su, između ostalih prisustvovali reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, sarajevki paroh Vanja Jovanović, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjednik FBiH Marinko Čavara te mnogi drugi predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života BiH.