{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Puljić: Ova godina vjere bit će snaga pozitivne energije za sve

F
6.4.2012. u 14:56
2
0
Puljić: Ova godina vjere bit će snaga pozitivne energije za sve
2
U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu kardinal Vinko Puljić danas je prenio uskrsnu poruku.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Ovo slavlje otajstva Kristova uskrsnuća, kroz skrušenost i praštanje otvaramo srce Uskrslome. Neka nas obuhvati ona radosna vjera Marije Magdalene i Apostola, kojom su žurno hodili ususret Gospodinu. Još više neka nas ražari tom radosnom vjerom da to iskustvo vjere živimo i svjedočimo te međusobno komuniciramo", kazao je Puljić.

U našoj Vrhbosanskoj nadbiskupiji, ističe, poduzeli smo da sve pastoralne aktivnosti proživljavamo i doživljavamo u programu Godine vjere, kako bi se najesen uključili s cijelom crkvom u proslavi Godine vjere“, rekao je Puljić.

Zato se kaže obavilo hodočašće u Svetu zemlju, gdje su postavili sliku Gospe Kondžilske na kojoj piše "Gospo Kondžilska, moli za mir u BiH" .

S obzirom na to da živimo pritiješnjeni jednom javnošću, koja nanosi pomalo strah i tjeskobu poručio je riječi Evanđelja po Marku: "Ne bojte se, tražite Isusa Nazarećanina. Raspetoga. Uskrsnuo je - nije ovdje."Upravo u tom otajstvu Kristova uskrsnuća smatra da je naša snaga, hrabrost za život i naša nada za sadašnjicu.

"Tim riječima želim da svaki vjernik katolik doživi ohrabrenje vjere", kazao je Puljić.
Kristovo uskrsnuće je pobjeda nad zlom, smrću, zbog čega je poželio da nam ova godina vjere podari radosnu vjeru kojom ćemo trčati i prenijeti iskustvo vjere jedni drugima.

Svim vjernicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji kazao je da se ne boje biti i ostati Kristovi, biti prepoznatljivi i da se ne boje očitovati u svom vjerničkom identitetu na svim prostorima.

"Neka nas jasno prepoznaju da vjerujemo u uskrslog Krista i da živimo iz te vjere. Neka se ta vjera ugradi u osobni stil života, privatno i javno. Neka to obilježi našu obitelj koja treba biti gnijezdo ljubavi i hrabri suradnici s Bogom darovateljem života", kaže Puljić.

Zaključio je da će ova godina vjere biti snaga pozitivne energije ne samo za katolike nego i za cijelo društvo u kojem živimo i kojeg želimo izgrađivati u jednakopravnosti.

"U tom duhu ohrabrene vjere želim vam svakom osobno i svima zajedno sretne i radosne blagdane proslave Kristova uskrsnuća. Neka se Uskrs dogodi u vašim srcima i obiteljima. Neka odjekuje radosna vjera u izgrađivanju zajedništva. Želeći Vam sretan Uskrs, sve vas pozdravljam i na vas zazivam obilje Božjeg blagoslova!", rekao je Puljić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: