{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puhalac novi ministar privrede RS-a

F
1.7.2008. u 16:05
0
0
Puhalac novi ministar privrede RS-a
0
Puhalac novi ministar privrede RS-a
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik imenovao je danas Slobodana Puhalca za novog ministra privrede, energetike i razvoja RS-a.
Puhalca će, na mjestu u Vijeću ministara BiH, gdje je donedavno obavljao dužnost ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, zamjeniti Mladen Zirojević.

Dodik je na pres-konferenciji kazao da se odlučio za imenovanje Puhalca jer se radi o čovjeku koji ima veliko iskustvo u privredi i treba da da novi impuls osmišljavanju ukupne privredne strategije.

"Očekujem da će Vlada sa novim ministrom Puhalcem dobiti i novu energiju i okvir, posebno u oblasti u kojoj treba da postignemo dobre rezultate u narednom periodu“, rekao je entitetski premijer.

On je kazao da se sa imenovanjem ministra privrede RS-a čekalo do sada jer je bila procjena da Puhalac treba da ostane u Vijeću ministara sve do potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Entitetski premijer prije imenovanja Puhalca pribavio je i saglasnost predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića i predsjednika Skupštine Igora Radojičića.

Novoimenovani ministar privrede, energetike i razvoja rekao je da privreda mora ići ubrzanim tokom, a da je oblast energetike u žiži interesovanja svih zemalja.

Puhalac je najavio da će uložiti dosta napora da već utvrđene mjere dovedu do poboljšanja u resoru koji je preuzeo.

Treba razmatrati, naveo je, i mogućnosti oko davanja koncesija i stimulirati nove grinfild investije.

Raniji ministar privrede, energetike i razvoja RS-a Rajko Ubiparip podnio je ostavku na tu funkciju, 11. aprila, iz, kako je naveo, zdravstvenih razloga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: