{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puhalac i Tulun razgovarali o privrednoj saradnji BiH i Turske

F
5.10.2007. u 14:11
0
0
Puhalac i Tulun razgovarali o privrednoj saradnji BiH i Turske
0
Puhalac i Tulun razgovarali o privrednoj saradnji BiH i Turske
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Slobodan Puhalac danas se susreo s ambasadorom Republike Turske u BiH Bullentom Tulunom.
Razmijenjene su informacije o privrednoj saradnji dvije zemlje te je istaknuto da podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni nisu baš ohrabrujući i da treba uložiti posebne napore da bi se iskoristili raspoloživi potencijali i postigla veća kreativnost u odnosima, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ambasador Tulun je najavio održavanje sajma turskih izvoznih proizvoda koji će treći put biti održan u Sarajevu od 7. do 11. novembra.

Rekao je da će na sajmu učestvovati 75 turskih firmi i da je sajam dobra prilika za direktne susrete privrednika BiH i Turske.

Tulun je također izrazio očekivanje da će sajam privući pažnju privrednika te istaknuo da je on dobra prilika za unapređenje bilateralnih odnosa između BiH i Turske.

Ministar Puhalac je pozdravio održavanje sajma uz očekivanje postizanja još boljih rezultata nego na prethodnim sajmovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: