{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puhalac i Tulun razgovarali o privrednoj saradnji BiH i Turske

F
5.10.2007. u 14:11
0
0
Puhalac i Tulun razgovarali o privrednoj saradnji BiH i Turske
0
Puhalac i Tulun razgovarali o privrednoj saradnji BiH i Turske
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Slobodan Puhalac danas se susreo s ambasadorom Republike Turske u BiH Bullentom Tulunom.
Razmijenjene su informacije o privrednoj saradnji dvije zemlje te je istaknuto da podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni nisu baš ohrabrujući i da treba uložiti posebne napore da bi se iskoristili raspoloživi potencijali i postigla veća kreativnost u odnosima, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ambasador Tulun je najavio održavanje sajma turskih izvoznih proizvoda koji će treći put biti održan u Sarajevu od 7. do 11. novembra.

Rekao je da će na sajmu učestvovati 75 turskih firmi i da je sajam dobra prilika za direktne susrete privrednika BiH i Turske.

Tulun je također izrazio očekivanje da će sajam privući pažnju privrednika te istaknuo da je on dobra prilika za unapređenje bilateralnih odnosa između BiH i Turske.

Ministar Puhalac je pozdravio održavanje sajma uz očekivanje postizanja još boljih rezultata nego na prethodnim sajmovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: