BiH
0

Pudarić: Povratak učiniti održivim

FENA
Svetozar Pudarić
Svetozar Pudarić
Nije dovoljno što su se ljudi vratili, potrebno je povratnicima omogućiti da žive od svog rada, jer su u svim povratničkim zajednicama, bez obzira o kojem se narodu radi problemi isti, kazao je danas potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić tokom posjete povratnicima Tramošnice, Turića i Samarevca.

"Naša je dužnost ali i obaveza, da zajedno s ljudima koji su se vratili u zavičaj, prepoznamo prioritete i potencijale koji će povratak i u mjesta poput Tramošnice, Turića i Samarevca učiniti održivim", dodao je Pudarić.

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić u pratnji ministrice okoliša i turizma Federacije BiH Branke Đurić sastao se danas s povratnicima poljoprivrednicima ovih mjesta u općini Pelagićevo.

Sastanak s povratničkom populacijom čiji je jedini izvor prihoda vezan isključivo za poljoprivredu, bio je prilika da se razgovara o potencijalima ovog kraja koji se trebaju i mogu iskoristiti za daljnji razvoj, saopćeno je iz pres službe Kabineta potpredsjednika Federacije BiH.