{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pudarić posjetio biblioteku za slijepe i slabovidne osobe

F
13.5.2011. u 14:08
0
0
Pudarić posjetio biblioteku za slijepe i slabovidne osobe
0
Pudarić posjetio biblioteku za slijepe i slabovidne osobe
Foto: Ilustracija
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Svetozar Pudarić posjetio je danas Biblioteku za slijepe i slabovidne osobe i uručio multifunkcionalni uređaj za potrebe slijepih korisnika ove biblioteke.
Biblioteka raspolaže sa 17.268 bibliotečkih jedinica koje koristi 1.158 slijepih osoba.

"Pošto sam upoznat o stanju u Biblioteci za slijepe i slabovidne osobe želio sam pokazati da FBiH vodi računa o biblioteci i ljudima koji je koriste i donijeti nešto što će biti od praktične koristi. Nadam se da će osim simbolične podrške ovdje biti i praktičnih rezultata", kazao je potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

Biblioteka za slijepe i slabovidne osobe u BiH slijepim osobama omogućava korištenje bibliotečke građe u njima dostupnim tehnikama: Brajevom pismu, audiotehnici i uvećanom tisku.

"Naši korisnici nisu samo slijepe i slabovidne osobe iz BiH nego izbjegle i raseljene osobe iz Srbije, Hrvatske, Švedske, Danske i Finske", kazao je direktor Biblioteke za slijepe i slabovidne osobe u BiH Sakib Pleh.

Slijepe i slabovidne osobe imaju usluge bez ikakve naknade, a putem telefona mogu naručiti šta žele. Osim u Kantonu Sarajevo postoje isturena odjeljenja koja dostavljaju knjige u Bihaću, Tuzli, Travniku, Goraždu, Mostaru, Gradačcu.

Pudarić je istaknuo da će podržati rad ne samo ove bibloteke nego i svih institucija koje su iz političkih razloga zanemarene ili gurnute
ustranu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: