{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pudarić posjetio biblioteku za slijepe i slabovidne osobe

F
13.5.2011. u 14:08
0
0
Pudarić posjetio biblioteku za slijepe i slabovidne osobe
0
Pudarić posjetio biblioteku za slijepe i slabovidne osobe
Foto: Ilustracija
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Svetozar Pudarić posjetio je danas Biblioteku za slijepe i slabovidne osobe i uručio multifunkcionalni uređaj za potrebe slijepih korisnika ove biblioteke.
Biblioteka raspolaže sa 17.268 bibliotečkih jedinica koje koristi 1.158 slijepih osoba.

"Pošto sam upoznat o stanju u Biblioteci za slijepe i slabovidne osobe želio sam pokazati da FBiH vodi računa o biblioteci i ljudima koji je koriste i donijeti nešto što će biti od praktične koristi. Nadam se da će osim simbolične podrške ovdje biti i praktičnih rezultata", kazao je potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

Biblioteka za slijepe i slabovidne osobe u BiH slijepim osobama omogućava korištenje bibliotečke građe u njima dostupnim tehnikama: Brajevom pismu, audiotehnici i uvećanom tisku.

"Naši korisnici nisu samo slijepe i slabovidne osobe iz BiH nego izbjegle i raseljene osobe iz Srbije, Hrvatske, Švedske, Danske i Finske", kazao je direktor Biblioteke za slijepe i slabovidne osobe u BiH Sakib Pleh.

Slijepe i slabovidne osobe imaju usluge bez ikakve naknade, a putem telefona mogu naručiti šta žele. Osim u Kantonu Sarajevo postoje isturena odjeljenja koja dostavljaju knjige u Bihaću, Tuzli, Travniku, Goraždu, Mostaru, Gradačcu.

Pudarić je istaknuo da će podržati rad ne samo ove bibloteke nego i svih institucija koje su iz političkih razloga zanemarene ili gurnute
ustranu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: