{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pudarić Pećancu: Začepi! Pećanac: Ti se klanjaj Lagumdžiji!

4.6.2012. u 13:55
242
147
Pudarić Pećancu: Začepi! Pećanac: Ti se klanjaj Lagumdžiji!
242
Pudarić Pećancu: Začepi! Pećanac: Ti se klanjaj Lagumdžiji!
Nermin Pećanac (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na današnjoj sjednici Kantonalne skupštine Sarajevo, na kojoj su razriješeni dužnosti ministri iz SDA, dogodio se nesvakidašnji verbalni okršaj između predsjednika SDU-a i poslanika u Skupštini Nermina Pećanca, te potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića.
Pećanac je govorio o lošoj politici SDP-a i njenog lidera Zlatka Lagumdžije, budući da su nakon dvije godine shvatili da im je SDA loš koalicioni partner, te postavio pitanje zašto sada vjerovati procjenama SDP-a i Lagumdžije.

"Prema mom mišljenju, svi oni trebaju otići s vlasti, jer Sarajevo zaslužuje nove ljude na tim pozicijama", rekao je Pećanac. Međutim, za vrijeme njegovog izlaganja, u trenutku kada je spomenuo Lagumdžijino ime, umiješao se Pudarić, što je Pećanca izrevoltiralo te je uzvratio: "Ti mu se klanjaj, ja neću" i "Meni nemoj držati predavanja, imaš sjednicu Glavnog odbora SDP-a pa tamo...".

To je razbjesnilo Pudarića, koji je skočio sa svoje stolice i počeo vikati: "Nermine, prestani. Prestani zloupotrebljavati ovu Skupštinu i začepi!". Pećanac je potom mirno kazao: "Ja sam izabran da ovdje govorim, a ne ti".

Nakon ovog konflikta, pristupilo se glasanju o smjeni ministara iz SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: