BiH
0

Pucnjava u sarajevskim naseljima Mojmilo i Dobrinja

NINA
Mojmilo
Mojmilo
Policijska uprava Novi grad Sarajevo obaviještena je u utorak u 20.30 sati da se na području naselja Mojmilo i Dobrinja čuje pucnjava iz vatrenog oružja.

Kako se doznaje u MUP-u SK-a, službenici policije PU Novi grad i jedinice za podršku su u Ulici Hermana Gmajnera, općina Novi grad, zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozile marke Mercedes 190, registracijskih oznaka 087-M-757, kojim je upravljao vozač Leonid V., rođen 1986. u Sarajevu, nastanjen u općini Novi grad, s kojim su se nalazili malodobni Z. M., rođen 1988. u Sarajevu, nastanjen u općini Novi grad, Edin I., rođen 1985. u Sarajevu, nastanjen u općini Novi grad i Amer B., rođen 1986. u Sarajevu, nastanjen u općini Novi grad.

Izvršenim pregledom vozila pronađena je i uz uredno izdanu potvrdu oduzeta jedna automatska puška marke “CZ” M-70, cal. 7,62 mm s jednim okvirom, bez metaka. Imenovani su lišeni slobode, a prilikom intervjua u potpunosti su priznali izvršenje navedenog kaznenog djela. Službenicima policije su pokazali mjesto odakle su pucali iz automatske puške, na kojem je pronađeno više čahura.

Zbog slabe vidljivosti tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je naložio da se uviđaj obavi sljedećeg dana u jutarnjim satima. Imenovani su 10. novembra 2004. u 1 sat predani u Odjel za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevskog kantona, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentiraju navedenog kaznenog djela.