{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pučik: Bosna i Hercegovina bila i ostat će dio Evrope

F
19.11.2007. u 14:31
0
0
Pučik: Bosna i Hercegovina bila i ostat će dio Evrope
0
Pučik: Bosna i Hercegovina bila i ostat će dio Evrope
U okviru posjete Bosni i Hercegovini, delegacija Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta Slovačke Republike koju predvodi predsjedavajući Rudolf Pučik razgovarala je danas u Sarajevu s delegacijom Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine.
Prema riječima prvog zamjenika bh. komisije Šefika Džaferovića, gosti iz parlamentarnog tijela Slovačke zanimali su se za reformske procese u BiH, a naročito za tok reforme policije i Ustava.

Izrazili su spremnost slovačkog parlamenta i Komisije za odbranu i sigurnost da pomognu u daljnjem putu Bosne i Hercegovine ka evroatlantskim organizacijama.

Prema Džaferovićevim riječima, do toga je članovima bh komisije posebno stalo jer je Slovačka u Evropskoj uniji i NATO-u.

Današnji susret produbio je već uspostavljenu naglašenu parlamentarnu saradnju BiH i Slovačke u odbrani i sigurnosti, zaključio je Džaferović.

Istakavši da su članovi slovačke komisije znali da dolaze u «kompliciranu zemlju» te da je u njoj visoki predstavnik u aktuelnom mandatu Slovak, predsjednik Komisije Rudolf Pučik potvrdio je spremnost Slovačke da podrži BiH na njenom putu ka evopskoj zajednici.

"I Slovačka je prošla težak razvojni put, a za nekoliko sedmica ulazi u šengenski prostor. Nadam se da to čeka i BiH. Uvijek ste bili dio Evrope. U Evropi ćete i ostati", kazao je Pučik.

Ovo je prva posjeta Bosni i Hercegovini Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta Slovačke Republike. Posjeta je uzvratna jer su članovi bh parlamenta bili već u Slovačkoj.

Za danas i sutra predviđeni su brojni susreti članova slovačke komisije s predstavnicima institucija vlasti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: