Kvar na Grbavici
0

Pucanje cijevi izazvalo haos, neke ulice ostale bez vode

Sarajevo-x.com
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
Pucanje vodovodne cijevi na raskrsnici ulica Porodice Ribar i Topal Osman-paše izazvalo je havariju i prekid u vodosnabdijevanju nekoliko ulica od Grbavice do Marindvora.

Kako je saopšteno iz Vodovoda i Kanalizacije, došlo je do pucanja glavnog transportno-distributivnog cjevovoda prečnika 500 mm u ulici Vilsonovo šetalište.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Šibenska, Kvadrant "C" (Importane), dio Zmaja od Bosne, Mustaj-bega Fadilpašića i gornjih spratova u zgradama naselja Grbavica, saopšteno je iz ViK-a.

Kako javlja naš novinar sa mjeste događaja, cijela ulica je pod vodom, a radnici ViK-a pokušavaju ustanoviti tačno mjesto kvara.

Otežavajuća okolnost je i obilan snijeg. Građani su se osim snijega morali boriti i sa vodom pa su doslovno prelazili preko malog jezera. Niske temperature su izazvale stvaranje leda pa su neki građani pokušaj prelaska okončali padovima.

"Ovo je katastrofa, jedva sam prešla na drugu stranu ulice, samo nam je još ovo trebalo, pored ovog silnog snijega", kazala nam je stanarka ulice Porodice Ribar, Subha Nezirević.