Suzuki Vitara
48

PU Novo Sarajevo dobila dva terenska vozila

Klix.ba
Ispred zgrade Općine Novo Sarajevo u petak, 07. marta ove godine izvršena je svečana primopredaja dva terenska vozila marke Suzuki Vitara za potrebe Jedinice za obezbjeđenje i zaštitu civilne zaštite Općine Novo Sarajevo, organizovane u II policijskoj upravi Novo Sarajevo.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić, policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović, načelnik II PU Muhamed Hasanović, komandir Druge PU Asim Merdanović, zatim predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić i vijećnici OV.

Tom prilikom, prisutnima su se obratili pomoćnik načelnika za oblast civilne zaštite Općine Novo Sarajevo Halil Dardagan, zatim općinski načelnik Nedžad Koldžo, ministar Vedran Mulabdić, te komesar Mevludin Halilović.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je protekle godine realizovano više različitih projekata kada je u pitanju podrška rada II Policijske uprave u ukupnoj vrijednosti od oko 175.000 KM.

"Do sada smo za potrebe Druge PU izvršili nabavku 50 kompleta specijalnih uniformi, zatim smo ranije nabavili i dva vozila za kontrolu saobraćaja, posebno opremljeno vozilo "caddy", kao i biciklističku opremu za kontrolu saobraćaja u pokretu i mirovanju. Nabavljena je i oprema za kontrolu kvalitete ispušnih gasova iz vozila, a najvažniji projekat koji se realizuje etapno, je video nadzor javnih površina na području Općine Novo Sarajevo, istakao je načelnik Koldžo.

Načelnik Druge policijske uprave Novo Sarajevo Muhamed Hasanović i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su Ugovor o davanju na korištenje terenskih vozila za potrebe Jedinice za obezbjeđenje i zaštitu II PU Novo Sarajevo. Nakon potpisivanja Ugovora, uslijedila je primopredaja ključeva, te demonstracija novih terenskih vozila, koji će se koristit za kontrolu saobraćaja na području Kantona Sarajevo, ali i za djelovanje u slučaju prirodnih i drugih nesreća. Vrijednost nabavke vozila je oko 60.000 KM.