{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PU dostavit će informacije o poreznim dužnicima

F
23.12.2009. u 17:02
0
0
PU dostavit će informacije o poreznim dužnicima
0
PU dostavit će informacije o poreznim dužnicima
Zahtjev za listama dužnika pravnih osoba koje je Federalno tužilaštvo zatražilo od Federalnog zavoda PIO, Porezne uprave FBiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH bio je povod današnjem sastanku glavnog federalnog tužioca Zdravka Kneževića, zamjenika glavnog federalnog tužioca Tihomira Jurke i Alme Tirić i federalnog tužioca Dragana Stupara s direktorom Porezne uprave FBiH Midhatom Arifovićem i njegovim saradnicima, saopćeno je iz Federalnog tužilaštva.
Na sastanku je dogovoreno da će Porezna uprava FBiH, prije ostalih, dostaviti tražene informacije o dužnicima koji duguju novac po osnovu javnih prihoda (poreza, doprinosa, itd.) od milion i više KM i informacije o do sada podnesenim krivičnim prijavama kantonalnim tužilaštvima protiv pravnih subjekata i odgovornih osoba u pravnim subjektima.

Nakon dostavljanja ovih informacija, Porezna uprava FBiH dostavit će i izvještaje o dugovanjima pravnih osoba koja su manja od milion KM. Izvještaji će biti dostavljeni i radi sagledavanja efikasnosti u rješavanju krivičnih prijava od kantonalnih tužilaštva i donesenih tužilačkih odluka.

Predstavnici Federalnog tužilaštva nastavit će razgovore s Poreznom upravom FBiH, Federalnim zavodom PIO, Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Zavodom za zdravstveno osiguranje FBiH radi konkretnih dogovora o dostavljanju informacija koje su zatražene od Federalnog tužilaštva FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: