{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PU dostavit će informacije o poreznim dužnicima

F
23.12.2009. u 17:02
0
0
PU dostavit će informacije o poreznim dužnicima
0
PU dostavit će informacije o poreznim dužnicima
Zahtjev za listama dužnika pravnih osoba koje je Federalno tužilaštvo zatražilo od Federalnog zavoda PIO, Porezne uprave FBiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH bio je povod današnjem sastanku glavnog federalnog tužioca Zdravka Kneževića, zamjenika glavnog federalnog tužioca Tihomira Jurke i Alme Tirić i federalnog tužioca Dragana Stupara s direktorom Porezne uprave FBiH Midhatom Arifovićem i njegovim saradnicima, saopćeno je iz Federalnog tužilaštva.
Na sastanku je dogovoreno da će Porezna uprava FBiH, prije ostalih, dostaviti tražene informacije o dužnicima koji duguju novac po osnovu javnih prihoda (poreza, doprinosa, itd.) od milion i više KM i informacije o do sada podnesenim krivičnim prijavama kantonalnim tužilaštvima protiv pravnih subjekata i odgovornih osoba u pravnim subjektima.

Nakon dostavljanja ovih informacija, Porezna uprava FBiH dostavit će i izvještaje o dugovanjima pravnih osoba koja su manja od milion KM. Izvještaji će biti dostavljeni i radi sagledavanja efikasnosti u rješavanju krivičnih prijava od kantonalnih tužilaštva i donesenih tužilačkih odluka.

Predstavnici Federalnog tužilaštva nastavit će razgovore s Poreznom upravom FBiH, Federalnim zavodom PIO, Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Zavodom za zdravstveno osiguranje FBiH radi konkretnih dogovora o dostavljanju informacija koje su zatražene od Federalnog tužilaštva FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: