Okrenuo se vjeri
256

Psihijatrijska vještakinja: Ejubović je ustvrdio da je Bog htio uzeti njegove saputnice

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Psihijatrica Ruža Milićević koja pruža medicinske usluge zatvorenicima KPZ-a Mostar, istakla je danas u svojstvu vještaka na Kantonalnom sudu u Sarajevu da je Almir Ejubović, kojem se sudi zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri djevojke, imao blagu akutnu reakciju saniranu nakon dva mjeseca.

Milićević je tri puta pregledala Ejubovića nakon tragične nesreće, a posljednji put po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu. Na posljednjem pregledu 4. decembra joj je kazao, kako doktorica tvrdi, da se okrenuo vjeri i da je Bog htio da uzme njegove saputnice.

Ejuboviću su propisane blaže doze antidepresiva kako bi mu boravak u pritvoru bio olakšan, međutim, doktorica nije mogla precizirati da li mu je boravak otežan zbog okolnosti u zatvoru ili zbog osjećaja krivnje.

Kada bi ga upitala da li mu je žao zbog saobraćajne nesreće, odgovarao bi: "Normalno da mi je žao što su poginule".

Milićević je, uz ostalo, ustvrdila da je Ejubović svjestan, uredne vanjštine, emotivno stabilan te da iznosi svoje viđenje situacije. Pokazivao je, zaključeno je, oblike narcisoidnosti i smanjenog nivoa odgovornosti, ali se još uvijek ne može govoriti o poremećaju ličnosti.

"Za sada se ne može govoriti o poremećaju ličnosti s obzirom na to da ranije nije osuđivan i s obzirom na to da je još mlad", kazala je psihijatrica Ruža Milićević.