{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PSBiH: Sutra razmatranje Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH za 2008.

F
12.2.2008. u 21:19
0
0
PSBiH: Sutra razmatranje Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH za 2008.
0
PSBiH: Sutra razmatranje Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH za 2008.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u prvom čitanju razmatra Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.
Predsjedništvo BiH je krajem januara utvrdilo Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu prema kojem bi budžet institucija BiH iznosio 1.231.357.560 KM.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma podržala je principe predloženog zakona, ali su protiv njih bili članovi komisije iz RS-a koji, između ostalog, smatraju da je predloženi budžet predimenzioniran.

Poslanici bi trebalo da u drugom čitanju razmatraju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o odlikovanjima BiH.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Službi za poslove sa strancima.

Predstavnički dom bi se trebao izjasniti i o zahtjevu poslanika Jerka Ivankovića Lijanovića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku, te poslanika Adema Huskića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj Državne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana u BiH za period od 1. marta 2006. do 31. decembra 2007. godine kao i Prijedlog rezolucije o ubrzanju procesa pristupanja BiH u članstvo Evropske unije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: