|

PSBiH: Poslanici danas o izmjenama i dopunama zakona o PDV-u

PSBiH: Poslanici danas o izmjenama i dopunama zakona o PDV-u
0
F
FENA
20.6.2006. u 09:46
0
komentara
0

dijeljenja
PSBiH: Poslanici danas o izmjenama i dopunama zakona o PDV-u
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na današnjoj sjednici u Sarajevu trebao da razmatra Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) predlegača Vijeća ministara BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u koji su predložili poslanici SDP-a BiH, sa izvještajima Komisije za finansije i budžet tog doma.
Predviđeno je i razmatranje zahtjeva nekoliko poslanika da se njihovi prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u razmatraju po hitnom postupku.

Dom bi se trebao izjasniti i o zahtjevima da se po hitnom postupku razmatraju: Prijedlog zakona o dopunama Izbornog zakona BiH čiji je predlagač Momčilo Novaković, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Centralnoj banci BiH koji je predložila Jelina Đurković te Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Općeg zakona o zadrugama predlagača Beriza Belkića.

Poslanici bi trebali razmatrati i zahtjeve da se po skraćenoj proceduri razmatra više prijedloga zakona među kojima je i Prijedlog zakona o visokom obrazovanju u BiH čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

U prvom čitanju bi trebalo da budu razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, te Prijedlog zakona o klasifikaciji djelatanosti u BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu i Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2005. godinu, Izvještaj Istražne komisije za ispitivanje aktivnosti u vezi s izgradnjom Carinskog terminala u Tuzli, imenovanje četiri člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH i utvrđivanje trajanja njihovih mandata.

Poslanici bi, između ostaloga, trebalo da razmatraju listu kandidata za imenovanje članova Izborne komisije BiH iz srpskog i bošnjačkog naroda te imenuju članove Ad hoc komisije za provođenje postupka imenovanja ombudsmena BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.