PSBiH o Javnom RTV sistemu BiH

F
FENA
3.12.2008. u 16:33
0
0
PSBiH o Javnom RTV sistemu BiH
0
PSBiH o Javnom RTV sistemu BiH
Na sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prihvaćeni su principi Prijedloga zakona o dopuni Zakona o Javnom RTV sistemu BiH.
Članovi Komisije su dali saglasnost za ratifikaciju Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Federacije BiH i Evropske investicione banke o Projektu vodovoda i kanalizacije u Federaciji BiH i ratifikaciju Sporazuma o kreditu između BiH i Bank Austrija Creditanstalt AG za Projekat izgradnje vodovoda Fojnica-Kiseljak i kanalizacionog kolektora Lepenica-Kiseljak.

Komisija je dala saglasnost i za ratifikaciju Evropskog sporazuma o dostavljanju molbi za pravnu pomoć, te za ratifikaciju Sporazuma između BiH i Vijeća ministara Republike Albanije o recipročnom unapređenju i zaštiti investicija.

Tokom razmatranja informacija i izvještaja Ministarstva vanjskih poslova BiH primljene su k znanju informacije o rezolucijama Evropskog parlamenta o Bosni i Hercegovini u vezi s ratifikacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i zaključcima Vijeća Evropske unije o BiH, Izvještaj o zvaničnoj posjeti predsjednika Republike Slovenije dr. Danila Türka BiH, kao i informacija sa 63. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

Članovi Komisije su upoznati s dopisom Regulatorne agencije za komunikacije BiH u vezi s preduzimanjem mjera za osiguranje nesmetanog razvoja tržišta komunikacija, saopćio je danas Sektor za odnose s javnošću PSBiH.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: