BiH
0

Prvog školskog dana u RS-u akcija "Zaštitimo djecu u saobraćaju"

FENA
Pripadnici policije RS-a od jutros, prvog školskog dana, sprovode pojačanu aktivnost nadgledanja i reguliranja saobraćaja na većini raskrsnica koje se nalaze u naposrednoj blizini osnovnih škola.

Na taj način označen je početak akcije ''Zaštitimo djecu u saobraćaju'' koju MUP RS-a sprovodi već više godina.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo je, u okviru ove akcije, posjetio raskrsnicu ispred Osnove škole "Sveti Sava" koja se nalazi u banjolučkom naselju Lauš i koja spada u jednu od najbrojnijih osnovnih škola u Banjoj Luci, ukoliko se uzme u obzir broj đaka koji će sjesti u klupe u novoj školskoj godini.

Ministar Čađo je svojim prisustvom, zajedno sa ostalim pripadnicima policije, skrenuo vozačima pažnju da voze pažljivo kako bi đaci ove osnovne škole bili bezbjedni na putu od škole do kuće.

Čađo je izjavio novinarima kako akcija koju sprovodi MUP RS-a ne treba da traje samo mjesec dana, čak ni samo devet mjeseci koliko traje školska godina, nego čitavu kalendarsku godinu.

"Ovakve aktivnosti vodimo kako bi skrenuli pažnju učesnicima u saobraćaju, posebno vozačima, da povećaju stepen opreza i da obrate pažnju na način učešća u saobraćaju uopšte'', rekao je resorni ministar te izrazio zadovoljstvo pristupom ovom segmentu od strane nastavnika ove škole.

On je pozvao i ostale škole, i roditelje, da rade sa đacima, posebno prvačićima, na podizanju njihove saobraćajne kulture i učešća u saobraćaju "jer često pješaci čine fatalne greške u saobraćaju''.