{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi zajednički projekat Sarajeva, Zagreba i Podgorice

S
28.4.2009. u 16:04
0
3
Prvi zajednički projekat Sarajeva, Zagreba i Podgorice
0
Prvi zajednički projekat Sarajeva, Zagreba i Podgorice
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen potpisao je pismo namjere sa gradonačelnicima Zagreba Milanom Bandićem i Podgorice Miomirom Mugošom o izradi zajedničkog plana za izgradnju kapaciteta za energetsko upravljanje gradovima.
"Ovo je prvi poslijeratni zajednički projekt Sarajeva, Zagreba i Podgorice i podrazumijeva zajedničku izradu plana efikasnog energetskog upravljanja do septembra ove godine", saopšteno je iz Gradske uprave.

Projekt se odvija u okviru Povelje gradonačelnika kojoj je Sarajevo pristupilo u martu, a finansiraće ga Otvoreni regionalni energetski fond za jugoistočnu Evropu njemačke organizacije za tehničku saradnju. Njegovo sjedište bit će u Sarajevu.

Potpisivanje Pisma namjere, koje je obavljeno juče u Zagrebu, prva je u nizu aktivnosti koje Grad Sarajevo planira da preduzme u okviru Povelje gradonačelnika, prevazilazeći administrativne i političke barijere koje se nalaze pred BiH, navodi se u saopštenju.

U Zagrebu se danas i sutra održava konferencija na kojoj će biti utvrđeni potrebni koraci za pristupanje izradi plana, a na kojoj će Sarajevo predstavljati Haris Lulić, koordinator grada za Povelju gradonačelnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: