{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi sastanak NATO koordinacijskog tima Vijeća ministara BiH

F
10.10.2007. u 14:56
0
0
Prvi sastanak NATO koordinacijskog tima Vijeća ministara BiH
0
Prvi sastanak NATO koordinacijskog tima Vijeća ministara BiH
Prvi sastanak NATO koordinacijskog tima Vijeća ministara BiH, kojim je predsjedavao zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak, održan je u srijedu u Ministarstvu odbrane BiH.
Crnadak je istaknuo značaj uspostavljanja Koordinacijskog tima za učešće BiH u NATO-ovom programu Partnerstvo za mir (PfP), te koordinacije svih ministarstava u Vijeću ministara u vezi s aktivnostima naše zemlje za prijem u NATO.

Članovima tima na sastanku se obratio savjetnik za politička pitanja u NATO-ovom štabu u Sarajevu Bruce McLane, koji je naglasio značaj prijema BiH u punopravno članstvo NATO-a i odgovornost Koordinacijskog tima za djelovanje u tome pravcu.

Također, za rad Koordinacijskog tima data je puna podrška i ponuđena pomoć NATO-ovog štaba u Sarajevu.

Razmotrena je informacija o radu bivše državne međuresorne komisije za NATO i PfP, kao i zadaci vezani za realizaciju Seminara o individualnom partnerskom akcijskom planu (IPAP), koji će se od 15. do 17. oktobra održati u Sarajevu.

NATO koordinacijski tim uspostavljen je odlukom Vijeća ministara BiH od 13. septembra i ima odgovornost za koordinaciju svih međuresornih aktivnosti u vezi sa realizacijom obaveza BiH koje proizilaze iz sudjelovanja naše zemlje u PfP-u, kao i u vezi s prijemom BiH u punopravno članstvo NATO saveza.

Koordinacijski tim Vijeća ministara BiH čine predstavnici ministarstava odbrane, vanjskih poslova, sigurnosti, finansija i trezora, pravde, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, komunikacija i prometa, izbjeglica i ljudskih prava, te Direkcije za evropske integracije i Obavještajno-sigurnosne agencije.

Predsjednik tima je zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak, a njegovi zamjenici su pomoćnik ministra vanjskih poslova Zoran Perković i pomoćnik ministra sigurnosti BiH Samir Rizvo, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: