{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Prvi sajam zapošljavanja" u Foči

F
29.8.2007. u 19:20
0
0
"Prvi sajam zapošljavanja" u Foči
0
"Prvi sajam zapošljavanja" u Foči
Savez udruženja-udruga izbjeglica, raseljenih osoba i povratnika u BiH u partnerstvu s Udruženjem građana povratnika i raseljenih osoba u općini Foča i finansijsku podršku Ambasade SAD-a organizira za petak 31. augusta "Prvi sajam zapošljavanja", u okviru pomoći održivom povratku.
Sajam će biti održan u Srednjoškolskom centru Foča s početkom u 11.00 sati, saopćeno je iz Saveza.

Na ovaj način povratnici Foče žele iskazati istinsku opredijeljenost procesu dostojanstvenog i održivog povratka - živjeti od vlastitog rada i privređivanja, zadržati se u mjestima svoga povratka i time se vratiti iz nemoći i beznađa. To je prilika da se još jednom preispitaju svi vidovi pomoći i energičnije promijeni način ili forma te pomoći.

Iz Saveza naglašavaju da su problemi povratnika na području općine Foča izuzetno teški, a situacija se znatnije ne popravlja i pored svih aktivnost koje poduzimaju službe za zapošljavanje, organi vlasti, misije međunarodnih organizacija i respektabilan nevladin sektor u cjelini.

S navedenog sajma se očekuje prijedlog za donošenje i realizaciju posebnog programa za podršku zapošljavanja povratnika. Povratnici tog područja će izložiti svoje proizvode i time pokazati kako je moguće opstati od svog rada i koliko im je potrebna podrška svih faktora uključenih u proces povratka.

Na oficijelni dio pozvani su predstavnici ambasada, državnih i entitetskih ministarstava za izbjeglice i raseljene osobe, predstavnici entitetskih zavoda za zapošljavanje i Fonda za zapošljavanje, predstavnici lokalne zajednice te predstavnici biznis sektora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: