{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Prvi sajam zapošljavanja" u Foči

F
29.8.2007. u 19:20
0
0
"Prvi sajam zapošljavanja" u Foči
0
"Prvi sajam zapošljavanja" u Foči
Savez udruženja-udruga izbjeglica, raseljenih osoba i povratnika u BiH u partnerstvu s Udruženjem građana povratnika i raseljenih osoba u općini Foča i finansijsku podršku Ambasade SAD-a organizira za petak 31. augusta "Prvi sajam zapošljavanja", u okviru pomoći održivom povratku.
Sajam će biti održan u Srednjoškolskom centru Foča s početkom u 11.00 sati, saopćeno je iz Saveza.

Na ovaj način povratnici Foče žele iskazati istinsku opredijeljenost procesu dostojanstvenog i održivog povratka - živjeti od vlastitog rada i privređivanja, zadržati se u mjestima svoga povratka i time se vratiti iz nemoći i beznađa. To je prilika da se još jednom preispitaju svi vidovi pomoći i energičnije promijeni način ili forma te pomoći.

Iz Saveza naglašavaju da su problemi povratnika na području općine Foča izuzetno teški, a situacija se znatnije ne popravlja i pored svih aktivnost koje poduzimaju službe za zapošljavanje, organi vlasti, misije međunarodnih organizacija i respektabilan nevladin sektor u cjelini.

S navedenog sajma se očekuje prijedlog za donošenje i realizaciju posebnog programa za podršku zapošljavanja povratnika. Povratnici tog područja će izložiti svoje proizvode i time pokazati kako je moguće opstati od svog rada i koliko im je potrebna podrška svih faktora uključenih u proces povratka.

Na oficijelni dio pozvani su predstavnici ambasada, državnih i entitetskih ministarstava za izbjeglice i raseljene osobe, predstavnici entitetskih zavoda za zapošljavanje i Fonda za zapošljavanje, predstavnici lokalne zajednice te predstavnici biznis sektora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: