|

Prvi rezultati izbora: Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH ostaje načelnik Stoca

Prvi rezultati izbora: Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH ostaje načelnik Stoca
126
Piše: Er. M.
19.2.2017. u 21:34
318
komentara
126

dijeljenja
Prvi rezultati izbora: Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH ostaje načelnik Stoca Stjepan Bošković (Foto: FENA)
Kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Stjepan Bošković ubjedljivo vodi u utrci za načelnika Općine Stolac, potvrđeno je za Klix.ba u štabu HDZ-a BiH.
Iz HDZ-a BiH kazali su nam da je za Boškovića glasalo 4.276 birača, dok je za nezavisnog kandidata Matu Komšića glasalo 2.904. Nevažećih listića bilo je 320.

Ovo su rezultati bez glasova mobilnog tima i glasova iz inostranstva.

U općini Stolac danas su održani ponovni izbori za općinskog načelnika i općinsko vijeće nakon što je 2. oktobra 2016. godine prekinut izborni proces zbog incidenata na biračkim mjestima.

Bošković je za načelnika Općine Stolac izabran 2004. godine na mandatno razdoblje od četiri godine, kao i na izborima 2008. i 2012. godine. Diplomirao je elektrotehniku 1997. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Inače, Bošković i Komšić bili su jedini kandidati za načelnika s obzirom na to da je Apelaciono vijeće Suda BiH ranije potvrdilo odluke CIK-a BiH o uklanjanju s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac Salmira Kaplana iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Izborni proces na ponovljenim izborima u Stocu prošao je bez većih incidenata, a sva biračka mjesta su zatvorena u 19 sati. Iz Centralne izborne komisije BiH ranije je saopćeno da je na redovnim biračkim mjestima glasalo 7.566 ili 75,57 posto birača.

Pravo učešća na ponovljenim izborima imalo je 11.404 birača, od toga 10.012 redovnih birača, 1.321 birač registrovanih van BiH, 31 birač registrovan da glasa u odsustvu i 40 birača koji su registrovani da glasaju lično.

Preliminarne nepotpune rezultate za Općinsko vijeće Općine Stolac Centralna izborna komisija BiH objavit će oko ponoći.
Prijavi grešku


Komentari (318)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...