{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi put u BiH obilježena Sedmica aktivnog starenja

26.9.2014. u 20:56
25
0
Prvi put u BiH obilježena Sedmica aktivnog starenja
25
Centar za aktivno i zdravo starenje Novi Grad Sarajevo, povodom obilježavanja sedmice aktivnog starenja, organizovao je Dane otvorenih vrata, koje su bile propraćene mnogobrojnim aktivnostima i radionicama.
Prvog dana sedmice aktivnog starenja, pored redovnih aktivnosti, izložene su rukotvorine izrađene na radionici pletenja i heklanja. U poslijepodnevnim satima korisnici su zajedno sa aktivistima Centra posjetili Gradsku vijećnicu, gdje im je održano predavanje o njenom historijatu.

Drugog dana je održano predavanje o zdravoj ishrani uz degustaciju zdravih zalogajčića, a centar je posjetila i delegacija Općine Novi Grad Sarajevo zajedno sa načelnikom Semirom Efendićem.

Trećeg dana u prostorijama centra održano je predavanje o gimnastici za osobe treće životne dobi, uz odlično motivaciono predavanje Darka Trajkovića, koji je ulio svima dosta pozitivne energije.

Četvrti dan sedmice aktivnog starenja obilježila je radionica "Kistovi u akciji", pozitivan i sportski duh donio je kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić, a korisnike Centra posjetili su i penzioneri iz Doma Nedžarići sa kojima će biti realizirane zajedničke radionice.

Sedmica aktivnog starenja će biti završena zajedničkom šetnjom Vrelom Bosne uz nezaobilaznu kafu sa korisnicima i svim aktivistima Centra.

Sedmica aktivnog starenja održala se u period od 22.09. do 27.09. tekuće godine, a počela se obilježavati u SAD-u od 2006. da bi se kasnije proširila i na ostatak svijeta.

Ovo je prvi put da je Sedmica aktivnog starenja obilježena u BiH.

"Ovim želimo aktualizirati probleme starije populacije, skrećući pozornost vlasti, donatora i drugih. Misija je podsticanje aktivnog starenja te sprečavanje socijalne izoliranosti starijih osoba", stoji u saopćenju Centra za aktivno i zdravo starenje Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: