BiH
0

Prvi put otvoren zimski teniski kamp u Zetri

Sarajevo-x.com
U organizaciji Teniskog saveza Kantona Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Vlade i Ministarstva kulture i sporta KS danas je svečano otvoren zimski teniski kamp u dvorani "Zetra“.

Simboličnim prebacivanjem loptice premijera KS Samira Silajdžića i najboljeg mladog igrača Evrope Damira Džumhura, zvanično je započeo rad kampa, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Teniski kamp će okupiti djecu iz svih teniskih klubvova sa područja Kantona Sarajevo. "Ovo je prvi put da se organizira ovakav kamp, jer je stvoren ambijent za realizaciju dugogodišnje ideje teniskih radnika, zahvaljujući razumijevanju Vlade KS. Siguran sam da im je zbog toga ova generacija djece izuzetno zahvalna“, rekao je Senad Hadžimešić predsjednik Teniskog saveza KS.

Kako je na svečanom otvaranu rečeno, ciljevi ovog projekta su obejdinjavanje teniskih potencijala, podizanje kvaliteta takmičara, stručnog kadra i organizacije takmaičenja, kao i stvaranje boljih uvjeta rada.

"Jedan od ciljeva Vlade i Ministasrtva kulture i sporta KS je da u budućnosti, ovoj djeci, našim mladim tensikim talentima, osiguramo otvaranje teniske dvorane sa jednim ili više tensikih terena. Na taj način bismo najkonkretnije pomogli razvoj teniskog sporta na Kantonu Sarajevo i BiH“.

Današnjem otvaranju kampa prisustvovali su i sva djeca, aktivni učesnkici kampa.