{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi put nakon januara, u ovoj sedmici sjednice oba doma Parlamenta FBiH

F
16.4.2018. u 15:13
9
5
Prvi put nakon januara, u ovoj sedmici sjednice oba doma Parlamenta FBiH
9
Prvi put nakon januara, u ovoj sedmici sjednice oba doma Parlamenta FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
U ovoj sedmici zasjedat će oba doma Federalnog parlamenta, prvi put nakon januara.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predstavnički dom je najavio dvije sjednice, za utorak i srijedu, a u četvrtak će se sastati i Dom naroda.

Prema najavama, Predstavnički dom će prvo održati tematsku sjednicu o depolitizaciji i budućnosti obrazovanja u FBiH, a potom će započeti vanrednu, s obimnim dnevnim redom u kojem su niz zakona, određene strategije, odluke i drugi akti.

Više zakona predloženo je po skraćenom postupku, među njima zakoni o izmjenama ili dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode te Zakona o doprinosima. Po skraćenoj proceduri je predložen i zakon o prestanku važenja Zakona o osnivanju Fonda za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće.

Među brojnim aktima predloženim u redovnoj proceduri su budući zakon o zaštiti na radu, kao i zakon o osiguranju u saobraćaju. U više preostalih najavljenih tačaka dnevnog reda su pojedinačne strategije o razvoju drvne i industrije građevinskog materijala, kao i metalskog i elektro sektora.

Najavljeni dnevni red Doma naroda za četvrtak podudara se u nekim tačkama s predloženim dnevnim redom Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: