Akcija Oštre nule u Banjoj luci
0

Prvi maj praznik budžetskih (ne)radnika

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Aktivisti Udruženja građana "Oštra nula" u utorak će u Banjoj Luci, u povodu Međunarodnog praznika rada, organizirati simboličnu akciju o temi "Prvi maj, praznik budžetskih (ne)radnika".

U sklopu akcije će izvesti performans ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske, a nakon toga, u simboličnoj koloni prošetat će od Pozorišta do Trga Krajine, gdje će biti postavljena karta Republike Srpske s brojem nezaposlenih građana u svim regijama tog entiteta.

"Naša simbolična povorka će se sastojati od predstavnika naroda koji preko svojih poreza plaćaju vlast, koja zauzvrat obećava poslove i bolji život, dok istovremeno rezultati rada te vlasti su i više nego katastrofalni. Time želimo pokazati apsurdnost slavljenja Prvog maja kao praznika rada, sa čak tri neradna dana, dok iza sebe imamo stotine uništenih malih i velikih preduzeća, neuspjelih i korumpiranih privatizacija, preko polovine radnosposobnog stanovništva koje je nezaposleno i milione maraka u dugovanjima prema radnicima", navode iz "Oštre nule".