BiH
0

Prvi kongres patologa BiH s međunarodnim učešćem u maju

FENA
Tuzla
Tuzla
Prvi kongres patologa Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem, pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, bit će održan u Tuzli od 13. do 15. maja, saopćio je PR Kongresa.

Organizatori kongresa su Udruženje patologa i laboratorijskih tehničara u patologiji Federacije BiH, Sekcija patologa pri Ljekarskoj komori Republike Srpske i Poliklinika za laboratorijsku dijagnostiku JZU Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla.

Organizacionim odborom Kongresa predsjedavat će počasni predsjednik Ivan Selak, redovni profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te profesori Ermina Iljazović i Elmir Čičkušić s potpredsjednicima magistrima Jasminkom Mustedanagić-Mujanović i Zinaidom Karasalihović.

Tokom Kongresa, koji je ujedno otvoren i za druge medicinske oblasti bliske ili usko povezane s patologijom, bit će prezentirana dostignuća i razmjenjivana iskustva iz ključnih oblasti patologije u BiH i svijetu uz sudjelovanje eminentnih stručnjaka iz te oblasti na međunarodnom nivou (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Austrija, USA, Njemačka, Velika Britanija, Francuska…).

U prilog izuzetnom značaju ovog kongresa je i Osnivačka skupština Udruženja patologa BiH koja je planirana za posljednji dan kongresa.

"Osim prestižnog značaja za ovu oblast medicine, Kongres je od izuzetne važnosti za predstavljanje Bosne i Hercegovine na međunarodnom nivou u naučnom, kulturnom i poslovnom svijetu", navodi se u saopćenju.