{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi kongres o katastru u BiH od 31. maja do 2. juna

F
28.5.2007. u 14:20
0
0
Prvi kongres o katastru u BiH od 31. maja do 2. juna
0
Prvi kongres o katastru u BiH od 31. maja do 2. juna
Neum
Geodetsko društvo Herceg Bosne organizira "Prvi kongres o katastru u Bosni i Hercegovini" koji će se održavati u neumskom hotelu "Zenit" od 31. maja do 2. juna.
Kako je priopćeno iz Geodetskog društva, na kongresu se očekuje nazočnost preko 300 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Kosova, a bit će prezentirana 24 rada koji su podijeljeni u pet cjelina ujedno i pet radnih sesija Kongresa i to "Zakonodavni okvir i planiranje aktivnosti u katastru", "Geodetske osnove i nove tehnologije mjerenja u katastru", "Potpora procesima harmonizacije podataka katastra i zemljišne knjige", "Digitalizacija katastra" te "Katastar u funkciji upravljanja prostorom".

Iz Geodetskog društva Herceg Bosne ističu kako će se sudionicima kongresa obratiti i Nick Land, direktor Glavnog ureda Eurogeographics-a (Udruge Agencija europskih zemalja mjerodavnih za geodeziju i kartografiju). Tom prigodom Land će govoriti o aktivnostima na polju geodezije i katastra, koje se u Europi provode na temelju direktive europske Komisije o infrastrukturi prostornih podataka (INSPIRE).

"Temeljna zadaća Kongresa je, pored razmjene iskustava i informacija na polju katastra i zemljišnih knjiga, promovirati značaj razvoja katastra i zemljišnih knjiga kao preduvjeta za uspješan ekonomski razvitak u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: