BiH
0

Prvi kongres o katastru u BiH od 31. maja do 2. juna

FENA
Neum
Neum
Geodetsko društvo Herceg Bosne organizira "Prvi kongres o katastru u Bosni i Hercegovini" koji će se održavati u neumskom hotelu "Zenit" od 31. maja do 2. juna.

Kako je priopćeno iz Geodetskog društva, na kongresu se očekuje nazočnost preko 300 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Kosova, a bit će prezentirana 24 rada koji su podijeljeni u pet cjelina ujedno i pet radnih sesija Kongresa i to "Zakonodavni okvir i planiranje aktivnosti u katastru", "Geodetske osnove i nove tehnologije mjerenja u katastru", "Potpora procesima harmonizacije podataka katastra i zemljišne knjige", "Digitalizacija katastra" te "Katastar u funkciji upravljanja prostorom".

Iz Geodetskog društva Herceg Bosne ističu kako će se sudionicima kongresa obratiti i Nick Land, direktor Glavnog ureda Eurogeographics-a (Udruge Agencija europskih zemalja mjerodavnih za geodeziju i kartografiju). Tom prigodom Land će govoriti o aktivnostima na polju geodezije i katastra, koje se u Europi provode na temelju direktive europske Komisije o infrastrukturi prostornih podataka (INSPIRE).

"Temeljna zadaća Kongresa je, pored razmjene iskustava i informacija na polju katastra i zemljišnih knjiga, promovirati značaj razvoja katastra i zemljišnih knjiga kao preduvjeta za uspješan ekonomski razvitak u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju.