{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi dječiji sajam: Tri dana velike zabave za malu raju u Tuzli

15.4.2015. u 18:00
325
1
Prvi dječiji sajam: Tri dana velike zabave za malu raju u Tuzli
325
Prvi u nizu specijaliziranih sajmova za djecu, koji će se održati ove godine u BiH, priredit će Tuzlanski sajam i Lions club Tuzla u periodu od 8. do 10. maja 2015. godine.
Dječiji sajam u Tuzli će se održati prvi put, a organizator najavljuje veliku revijalno-edukativno-humanitarnu manifestaciju, koja će u dijelu programa imati i standardnu sajamsku postavku.

"Ono što pripremamo, mala raja u Tuzli još uvijek nije imala priliku vidjeti. Sajamskom pozornicom u tri dana proći će na stotine djevojčica i dječaka iz svih osnovnih škola u Tuzli, predškolskih ustanova, zatim ustanova koje rade sa djecom sa posebnim potrebama i štićenicima centara u Tuzlanskom kantonu. U programu će zajedno sa mališanima iz Tuzle učestvovati i njihovi vršnjaci iz Bijeljine, te nekoliko evropskih država", rekla nam je Sabina Mujezinović, projekt menadžer "Dječijeg sajma 2015“.

U brojnim programskim sadržajima se izdvajaju "Igre bez granica i predrasuda“, koje će doprinijeti i pomoći zbližavanju djece sa i bez poteškoća u razvoju, zatim obilježavanje Dana Evrope u koje će se uključiti značajan broj ambasada u BiH.

Tokom tri dana na jednom mjestu mališani i njihovi roditelji će moći biti dio edukativnih radionica, gradionica, igraonica, maštaonica, kvizova, predstava, plesnih nastupa, nastupa horova, sportskih prezentacija, nagradnih igara i drugih sadržaja koji za cilj imaju potaknuti dječiju znatiželju, kreativnost i maštu.

"Kao specijalni gosti u programskim aktivnostima će učestvovati Frenkie, jedan od najpopularnijih domaćih muzičara, zatim Mirsad Abdagić - 'Kike Budalike', a pripremamo i druga iznenađenja. Sudeći prema reakcijama i pohvalama koje dobijamo sa svih strana, Tuzli je trebao ovakav događaj i uvjereni smo da ćemo opravdati očekivanja", rekla nam je Sabina Mujezinović.

Sadržajan i originalan program privukao je i veliki broj izlagača, koji će u sajamskoj postavci u SKPC Mejdan, predstaviti proizvode i usluge namijenjene igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece. Na otvaranju sajma, 8. maja u SKPC Mejdan u Tuzli se očekuje više od 3.000 učesnika u programu i posjetitelja, dok su predviđanja da će za tri dana sajmom proći i do 20 hiljada ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: