{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi cjeloviti molitvenik za slijepe osobe na hrvatskom jeziku

F
4.1.2010. u 14:26
0
0
Prvi cjeloviti molitvenik za slijepe osobe na hrvatskom jeziku
0
Prvi cjeloviti molitvenik za slijepe osobe na hrvatskom jeziku
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu priredio je i izdao molitvenik za slijepe osobe pod naslovom "Ja sam svjetlo svijeta", a koji je prvi cjeloviti molitvenik tiskan Brailleovim pismom za slijepe osobe na hrvatskom jeziku, javlja KTA.
"Činjenica je da broj slijepih osoba na našim prostorima iz dana u dan sve više raste, ali istodobno, na sreću, sve je veći broj onih koji se uspješno služe hrvatskom brajicom. Svrha je molitvenika olakšati slijepim osobama produbljivanje i učvršćivanje vjerskog znanja kako bi mogli pojedinačno i u zajednici molitvom i pjesmom Boga slaviti", kazao je pročelnik Katehetskog ureda Petar Jukić.

Molitvenik je strukturiran tako da nakon donesenih uvodnih misli o molitvi u kršćanskom životu slijedi pet poglavlja i to Opće molitve, Misno slavlje, Pobožnosti i prigodne molitve, Kršćanski nauk i Pjesme.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u predgovoru spomenutog molitvenika, između ostalog zahvalio je Katehetskom uredu i svima zaslužnima za prvo tiskanje ovoga molitvenika namijenjenog slijepim osobama.

"Svim moliteljima koji se poslužite ovim molitvenikom želim da budete od Boga uslišani i sve vas preporučujem zagovoru Djevice Marije, koja je molila i slavila Boga cijelim svojim bićem", kazao je Puljić.

Katehetski ured će svim slijepim osobama katolicima, koji se služe Brailleovim pismom, darovati jedan primjerak ovoga molitvenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: